Hayata Dair Ne Varsa

Beli bükülmüş yaşlı kadın yoldan geçerken, edepsiz bir genç alay ederek ona:

"Bu bedeni kaça aldın?" dedi.

Yaşlı kadın da cevabında: "Geçen zaman sana da bedava verecek onu, sabırlı ol!" dedi. 🍂

Hz. Ali (as) aşık olduğumuz şu dünyayı ne de güzel özetlemiş:

“İnsanoğlunun en değerli giysisi olan ipek, böceğin salyasından, en kıymetli yiyeceği olan bal ise arının kusmuğundan ibarettir.” 🍂

Bizi biganəliyim
bu hala gətirdi də...
Bir az cəhd eləsəydim
soyuqluq bitərdi də.. _

Sən özün mənim üçün
gör bir nələrdən keçdin.
Mən həmişə od oldum,
sən su olmağı seçdin.

Kaş çiynimi başına
çox görməsəydim onda.
Aramıza aşılmaz
sədd hörməsəydim onda.

Onda ayaqların da
öyrənməzdi getməyi.
Gətirməzdin ağlına
qəfil vida etməyi.

Vaxtında anlasaydım
səsindən, sözlərindən,
Kirpiyinə qarışıb,
düşməzdim gözlərindən.

Axı... Nə bilərdime
bir gün peşman olacam.
Atamdan sonra bir də
səndən yetim qalacam...
Əziz Yaqubzadə

Dost da düşman da bir gün hasret çekecekler.. Düşman, düşmanlık ettiği için, dost da düzgün müdafaa etmediği için...

Her Şey Sende Gizli

Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif..

Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç...

Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü..

Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin..

Yaşadıklarını kâr sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna;

Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün..

Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin.

Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın

Bir gün yalan söyleyeceksen eğer Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın

Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın

Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak.

Kendini yalnız hissettiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü.

Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin..

İşte budur hayat! İşte budur yaşamak, bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun

Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren,

Sevdiğin kadar sevilirsin...

"İnsanların büyük çoğunluğu, düşen bir yaprak gibidir, kapılıp gider rüzgarın önüne, havada süzülür, dönüp durur, sağa sola yalpalar vurarak iner yere. Pek az kişi de vardır; yıldızlara benzer, belli bir yörüngede ilerler durur, hiçbir rüzgar varamaz yanlarına, kendi yasalarını ve izleyecekleri yolu kendi içlerinde taşırlar."

Siddhartha, Hermann Hesse

“Sevgili kız kardeşlerim, sizin hicabınız şehitlerin kanından yücedir. Düşman, şehitlerin kanından çok sizin hicabınızın yarattığı etkiden korkar.”
Şehit Muhammed Ali Samadi🌹

Ben bilmek istiyorum, hayat gerçekten bir avuç yerde durmadan dönüp durmak, sonra da yaşlanıp gitmek mi; yoksa bu dünyada başka türlü yaşamak da mümkün mü ?
Küçük Kara Balık / Samed Behrengi

7CA65D79-A732-4CDC-B837-DB102907080D.jpeg

Bu yol yalnızca senin yolun. Başkaları seninle yürüyebilir, fakat hiç kimse senin için yürüyemez..

Mevlâna 🌷

“ Heç kim göründüyü qədər möhkəm deyildir. Sadəcə, görünməyən yanğınlar, eşidilməyən fırtınalar, gizlincə çürüyən ruhlar vardır

Sadiq Hidayət - Kor bayquş

"İnsanların hesaba çekilecekleri gün iyice yaklaştı."

(Enbiyâ 1) ⏳

Tema düzenleyici

Geri