Misafir görüntüleme sınırlıdır.

Japonya: Kyoto'nun Gölgesinde Samuray Rüzgarı ve Tokyo'nun Neon Işıklarında Kaybolmak 🇯🇵🏯

• Kullanıcı Yeppudaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Asya Keşif Rotası ✈️ Gezi, Kültür ve Lezzetler

Yeppudaa

Elit Üye
17
Yepp Seviyesi
Saygınlık: 100%
Herkese merhaba! Bugün sizlere uzun zamandır gitmeyi hayal ettiğim, gittiğimde de bambaşka bir dünyaya adım attığımı hissettiren bir ülkeden bahsetmek istiyorum: **Japonya**.

İlk adımı Kyoto'da attım. Burası sanki zamanda yolculuk yapmışsınız gibi hissettiriyor. Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürürken Fushimi Inari Tapınağı'nın binlerce kırmızı torii kapısının altından geçmek, Kinkaku-ji'de altın yansımasının havuzda dans ettiğini izlemek... Gion bölgesinde akşamüstü karşılaşabileceğiniz bir geyşa, o zarif yürüyüşü ve renkli kimonoyla sizi başka bir çağa götürüveriyor. Kyoto, Japonya'nın ruhunu en derinden hissedeceğiniz yerlerden biri.

Ama Tokyo'ya adım attığınız an her şey değişiyor. Shibuya'nın ücra köşesindeki neon tabelalar, Harajuku'nun renk patlaması, Shinjuku'nun kalabalığı... Tokyo, geleceğin şehri gibi hissediyor. Ramen kupalarının buharı içinde kaybolmak, bir 7-Eleven'da salamurasında gezinmek, sonra gidip Tokyo Tower'ın altında fotoğraf çektirmek... Hiçbiri birbirine benzemiyor ve hepsi bir o kadar büyüleyici.

Japon mutfağından da bahsetmezsem olmaz. Tempura'dan sushiye, matcha tatlılarından sokak arası takoyaki'ye kadar her lokma ayrı bir hikaye anlatıyor. Üstelik her bölgenin kendine özgü lezzetleri var, Kyoto'nun *kaiseki*'si tamamen farklı bir deneyim.

Siz hiç Japonya'ya gittiniz mi? Ya da gitmeyi düşünüyor musunuz? Belki Tokyo mu yoksa Osaka mı diye kararsız kalanlar vardır, ya da Kyoto'da gizli kalmış bir yer biliyorsanız duymak isterim! 🌸

Tema düzenleyici

Geri