Misafir görüntüleme sınırlıdır.

K-Pop fanı olunca 'kelime dağarcığın' tamamen değişti! 🤯 Siz de günlük hayatta Korece terim kullanıyor musunuz?

• Kullanıcı Yeppudaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - K-Pop Dünyası | Kore Müziği, İdoller ve Haberleri

Yeppudaa

Elit Üye
17
Yepp Seviyesi
Saygınlık: 100%
Hepimizin başından geçmiştir diye düşünüyorum: Günlük hayatta normal bir konuşmadasın, bir arkadaşınla sohbet ediyorsun ve fark etmeden ağzından "bias", "comeback", "fancam" gibi kelimeler çıkıveriyor. Sonra karşıdakiinin yüzüne bakıp durumu fark ediyorsun 😅

K-Pop fanı olduktan sonra Türkçe bilgimiz maalesef aynı kalmıyor. Artık "bias" demiyoruz da "tahsisim" diyoruz, "lightstick" yerine "lşt" yazıyoruz, "album" derken "albüm çıktı mı?" diye soruyoruz. Hatta bazen Korece kelimeler bile karışıyor araya. "Aigoo" demeye başladığımız, "Daeng Daeng Daeng" diye mırıldandığımız anlar oldu mu siz de?

Ben özellikle yazışmalarda fark ediyorum bunu. Arkadaşlarıma mesaj atarken bazen "O video comeback performansı muhteşemdi ya" diye yazıyorum ve ciddi ciddi Türkçe cümle kurmakta zorlanıyorum. Sizin de böyle anlarınız var mı? Günlük hayatta hangi K-Pop terimlerini kullanıyorsunuz, merak ediyorum!

Siz ne düşünüyorsunuz?
- Siz de farkında olmadan günlük konuşmalarınıza K-Pop terimleri katıyor musunuz?
- Hiç arkadaşlarınız sizi yabancı dilde konuşmakla suçladı mı? 😂
- Sizin için en "tehlikeli" K-Pop terimi hangisi? (Yani en çok kullandığınız ve en çok karıştırdığınız)
- Korece bir kelime öğrenip de günlük hayatta kullandığınız oldu mu? 🫡

Tema düzenleyici

Geri